Peticion në adresë të Trumpit: Stop persekutimin e ortodoksëve në Kosovë

Prishtinë | 12 Shk 2019 | 12:23 | Nga Ekonomia Online

Komuniteti i serbo-amerikanëve në kuadër të “Projektit të Kosovës” i ka dorëzuar presidentit amerikan Donald Trump, Kongresit dhe Departamentit të Shtetit, peticion me deri më tani 35.000 nënshkrime të mbledhura ku kërkohet që siç thuhet të “ndalet persekutimi i ortodoksëve në Kosovë”.

Në peticionin i bëhet thirrje Shteteve të Bashkuara për të “ndaluar persekutimin e të krishterëve dhe mbështetjen e komuniteteve pakicë në Kosovë”, thuhet në një deklaratë të dhënë për Tanjug, transmeton Klan Kosova.

Në mesin e nënshkruesve të peticionit janë, siç thuhet, dhe udhëheqësit e komunitetit të serbo- amerikane përbërë nga një prift i kishës ortodokse, mbajtësi i Fondacionit të Shkencës Kryetar Emeritus Tesla, President i Këshillit Kombëtar Serb, si dhe shumë Small Business Pronarët, avokatët dhe avokatët.

Ndër nënshkruesit e peticionit janë udhëheqësit e komunitetit të serbëve amerikanë, të përbërë nga priftërinjtë e Kishës Ortodokse, Kryetari i Katedrales Emeritus të Fondacionit Shkencor Tesla, Presidenti i Këshillit Kombëtar Serb, si dhe pronarët e shumtë të bizneseve të vogla, avokatë.

“Një numër i madh njerëzish u vranë, shtëpitë dhe fermat u plaçkitën, u dogjën dhe u shkatërruan, ndërsa më shumë se 150 kisha dhe manastire u dëmtuan ose u shkatërruan plotësisht. Të krishterët në Kosovë janë të ekspozuar ndaj dhunës brutale, ndërkohë që qasja në vendet e lutjes është e ndaluar ose e bllokuar. Të krishterët dhe pakicat e tjera janë të privuar nga nevojat themelore tërësisht ose pjesërisht të domosdoshme, ushqimi, mjekësi dhe materiale mjekësore” thekson organizata “Projekti i Kosovës”,transmeton Klan Kosova.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme