Tahiri: Për veteranët mund të hetohet edhe Veseli

Prishtinë | 23 Gus 2018 | 08:14 | Nga

Është ministër i Drejtësisë, por Abelard Tahiri ka dalë shpesh jashtë kompetencave që ka.

Ndonëse cilësohet si përzierje e pushteteve, ministri i Drejtësisë ka bërë veprime që mund të cilësohen si ndërhyrje në prokurori dhe gjykata.

Njëjtë veproi kur kërkoi hetim në rastin e listave të veteranëve.

Por në një intervistë për Frontal, ministri ka thënë se këto bëhen në cilësinë e qytetarit të thjeshtë.

I pari i drejtësisë Kosovare në qeverinë e Kosovës mendon që edhe ikja e Blakaj tregon brishtësi në sistemin e drejtësisë. Madje ai hap mundësi për dyshime.

Tahiri bënë të ditur që hetimi për keqpërdoruesit e parasë publike duhet të bëhet me patjetër. Qoftë edhe nëse ai është shefi i tij partiak, Kadri Veseli, i cili është përmendur në letrën e Blakajt.

E vet shefi i drejtësisë kosovare beson që procesi i listave dhe verifikimit të veteranëve ka përfshirje të njerëzve që siç i quan ai rrjet kriminal.

Situata e krijuar sjellin nevojën për një proces të Vetingut, të cilën Kosova e kishte në vitin 2010 gjatë kohës së UNMIKUT, e që sipas Tahirit ky proces duhet të rikthehet madje edhe shumë shpejt.

Të ngjashme