Njohësi i kriptovalutave përqesh deputetët, huqje të mëdha përkthimi në draft-ligj

Prishtinë | 07 Gus 2022 | 09:58 | Nga Ekonomia Online

Njohësi i kriptovalutave, Lum Ramabaja, ka kritikuar draft-ligjin e Kuvendit të Kosovës për kripto-asetet, duke thënë se në rast të miratimit në këtë formë do ta kenë të pamundur bizneset të funksionojnë në Kosovë.

“Përmbajtja e draftit, ndërsa nuk është për me kesh po për me kajt. Niveli i inkompetences ke next level. Realisht është e pamundur me pasë crypto biznes në Kosovë nëse bohet ky ligj”.

Po ashtu, Ramabaja thotë se edhe përkthimi ka qenë tejet joprofesional.

“Përmbajtja e draft-ligjit t’ri për crypto në Kosovë po është bukur kriminele tbh. Këtë dokument qeveria nuk e ka përpilu (komplet kane fail [dështuar] në përkthim). Shumë më kish interesu me ditë kush ua ka dërgu dokumentin – a ECB, IFM, apo ndonjë entitet tjetër…”, ka shkruar ai.

Në nenin e parë të këtij draft-ligji thuhet se qëllimi është të rregullojë: Licensimin, autorizimin dhe mbikëqyrjen operatorëve që ushtojnë veprimtari të ndërlidhur me  emetimin, shpërndarjen, tregtimin dhe ruajtjen e kripto-aseteve.

Po ashtu, me të synohet edhe sanksionimi në rastin e praktikave abuzive, kushtet e operimit, organizimin dhe qeverisja e operatorëve në fushën e emetimin, tregtimin dhe rruajtjen e kripto-aseteve.

Të ngjashme