Peshkopi Teodosije në kremtimin e Pashkëve inkurajon serbët të mos largohen nga Kosova

Prishtinë | 01 Pri 2024 | 12:13 | Nga Ekonomia Online

Në javën e dytë të Kreshmës së Pashkëve, Ipeshkvi i Rashkës së Prizrenit, dje kreu liturgjinë javore në Babina Most, në bashkësi të abatit afër Prizrenit, arkimandriti Mihajlo dhe priftërinjtë e famullisë së Mitrovicës dhe Prishtinës, shkruan Kossev.

Peshkopi Teodosije nga Babino Most, në fjalimin e tij ka inkurajuar serbët të qëndrojnë në vendet e tyre.

“Ne kemi marrë si trashëgimi besimin, emrin e pagëzimit, vendet e shenjta dhe tokën, neve na takon ta ruajmë, ta shenjtërojmë me jetën tonë dhe t’ua dorëzojmë të gjithë fëmijëve tanë. Zoti nuk do të na lërë kurrë nëse nuk e lëmë atë”, ka thënë peshkopi Teodosije.

Ai u tha serbëve të mbetur në komunën e Obiliqit, por edhe të tjerëve, se ata e kanë trashëguar jetën e tyre në Kosovë.

“Dhe na takon neve ta ruajmë dhe ta shenjtërojmë me jetën tonë dhe na takon ne t’ua dorëzojmë të gjithë këtyre fëmijëve, ata kanë të trashëguar Kosovën. Dhe ata kanë të drejtë në këtë tokë dhe në këtë bukuri dhe në këto vende të shenjta, ashtu siç kishim të drejtë ne. Atëherë nuk do të gabojmë dhe do të kemi qetësinë dhe paqen e Zotit në shpirtin tonë”, theksoi peshkopi.

Ai i inkurajoi serbët që të mos largohen nga shtëpitë dhe faltoret e tyre.

“Ju nuk jeni vetëm, ka priftërinj, ka murgj, janë faltoret tona. Ka të afërm tuaj që nuk do të largohen me asnjë çmim nga këto hapësira të shenjta. Pra, ju nuk jeni vetëm dhe ne jemi të gjithë me Zotin, i cili nuk do të na lërë kurrë nëse nuk e lëmë atë, i cili prej nesh nuk do të kthejë kurrë kokën nëse nuk e kthejmë kokën nga Zoti dhe nuk shkojmë në anën e kundërt”, predikoi peshkopi Teodosije.

Të ngjashme