Pizhamat nxisin ndjenjën e sëmurjes

6114-06596758
Prishtinë | 07 Gus 2023 | 22:52 | Nga Ekonomia Online

Nëse do të angazhoheshit për të fotografuar një repart spitali, atëherë ajo që do të shihnit do të ishte një linjë e tërë shtretërish të mbushur me pacientë të cilët mbajnë të veshura pizhame.

Por sipas një paralajmërimi të fundit britanik, pizhamet nuk janë aspak të shëndetshme.

Kështu thotë Jane Cummings, një infermiere kryesore e një reparti, ndërsa sqaron se ideja e veshjes së pizhameve, përforcon ndjenjën e të qenit të sëmurë dhe ngadalëson shërimin e pacientëve.

Ajo madje tashmë ka nisur një fushatë nga e cila dëshironte të vetëdijesonte të tjerët për kërcënimin që u kanoset nga përdorimi i pizhameve.

Cummings thekson se pizhamet duhet anashkaluar nga përdorimi sidomos pacientët që i takojnë moshës së vjetër, pasi sipas saj ato sjellin një lloj paralize.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme