Policia sqaron pse e ktheu autobusin nga Serbia, planifikonin protestë në veri

Prishtinë | 02 Dhj 2018 | 20:47 | Nga Ekonomia Online

Policia e Kosovës ka sqaruar se, në pikë kalimin kufitar Jarinje, sot rreth orës 13:05, ia ka refuzuar hyrjen një autobusi të firmës “Kolasin Prevoz” me targa BG, i cili kishte ardhur si linje e lirë (jo e rregullt) nga Serbia në drejtim të Republikës së Kosovës.

Në autobusin i cili kishte ardhur pa pasur linjën e regjistruar të qarkullimit, iu është refuzuar hyrja 28 personave, kryesisht të gjinisë femërore të cilat janë prezantuar si “Unioni i grave në Beograd”, të cilën e përfaqësonin gra me profesione të ndryshme, thuhet në njoftimin e policisë.

“Sipas informacioneve të siguruara dhe deklarimit të tyre, njëri nga qëllimet kryesore të kësaj vizite, e këtyre personave ka qenë mbajtja e një proteste në Mitrovicë Veri, andaj bazuar në procedurat e parapara ligjore, në pajtim me ligjin për kontroll dhe mbikëqyrje të kufirit, të njëjtëve iu është refuzuar hyrja në Republikën e Kosovës, për arsye se kanë paraqitur kërcënim për rendin dhe sigurinë e vendit”.

Pas sqarimeve dhe informacioneve zyrtare që iu janë dhënë drejtuesit të autobusit dhe përfaqësuesve të këtij unioni,ata janë kthyer në drejtim të Serbisë.​

Medie nga Serbia kanë propaganduar sot se Policia e Kosovës nuk ka lejuar sot hyrjen e disa ndihmamve humanitare, të destinuara për serbët e veriut, pas vendosjes së taksës nga Qeveria e Kosovës për mallrat që vijnë nga Serbia.

Të ngjashme