Sipas KQZ-së, Simiq shef i Listës Serbe (Dokument)

Prishtinë | 12 Maj 2017 | 12:19 | Nga

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve Partia e ka regjistruar partinë politike Iniciativa Qytetare Serbe të kryesuar nga Slavko Simiq. Kjo i jep fund krizës mes kësaj partie dhe me të eliminohen paqartësitë në lidhje me funksionimin e këtij subjekti politik. Aktivitetet politike të subjektit që bashkon serbët në Kosovë tani do të jetë shumë më e qartë.

Ndërkohë, Aleksandar Jablanovic i cili kishte rikthyer Listën Serbe tash do të lejohet për të regjistruar një subjekt të ri politik që nuk mund të përdorin emrin e njëjtë ose të ngjashme me atë të Listës Serbe.

Para disa ditëve është raportuar se Aleksandar Jablanoviç ka paraqitur një kërkesë në KQZ me statut të partisë ashtu siç e obligon edhe ligji ku përmend Republika e Kosovës, ndërkohë ende nuk dihet nëse njëjtë ka vepruar edhe Slavko Simiç.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme