Princi Harry humbet sfidën ndaj vendimit për të hequr mbrojtjen nga policia kur ai është në Mbretërinë e Bashkuar

Prishtinë | 28 Shk 2024 | 13:07 | Nga Ekonomia Online

Princi Harry ka humbur një sfidë ligjore kundër vendimit të qeverisë për t’i hequr mbrojtjen nga policia kur ai është në Mbretërinë e Bashkuar.

Avokatët e tij kishin argumentuar se ai ishte “i veçuar” dhe trajtuar “më pak favorizues” në vendimin për të ndryshuar nivelin e sigurisë së tij personale të financuar nga taksapaguesit.

U pretendua se një dështim për të kryer një analizë rreziku dhe për të marrë parasysh plotësisht ndikimin e një “sulmi të suksesshëm” ndaj tij nënkuptonte se qasja ndaj mbrojtjes së tij ishte “e paligjshme dhe e padrejtë”, raporton Skynews, transmeton Klan Kosova.

Por në një vendim të mërkurën, gjyqtari i Gjykatës së Lartë në pension, Sir Peter Lane hodhi poshtë çështjen e Dukës së Sussexit.

Ai vendosi se vendimi për heqjen e mbrojtjes policore nuk ishte i paligjshëm ose “irracional” dhe se nuk kishte pasur “padrejtësi procedurale”.

Gjykatësi shtoi: “Edhe nëse do të ndodhte një padrejtësi e tillë procedurale, gjykata në çdo rast do të pengohej që t’i jepte paditësit [Princit Harry] lehtësim.

“Kjo është për shkak se, duke lënë mënjanë çdo paligjshmëri të tillë, ka shumë të ngjarë që rezultati për paditësin të mos kishte qenë thelbësisht i ndryshëm”.

Shumica e procedurave gjyqësore u mbajtën në mënyrë private – pa publikun apo shtypin të pranishëm – për shkak të provave konfidenciale mbi masat e sigurisë.

Princi Harry nisi veprimin e tij ligjor në shkurt të vitit 2020 pas vendimit të Komitetit Ekzekutiv për Mbrojtjen e Personave Mbretërorë dhe Figura Publike (Ravec).

Qeveria argumentoi se kërkesa duhet të hidhet poshtë, sepse Ravec kishte të drejtë të konkludonte se mbrojtja e dukës duhet të ishte “me porosi” dhe të shqyrtohej “rast pas rasti”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme