Pse duhet të mbajmë folien plastike në frigorifer?

Prishtinë | 11 Maj 2024 | 11:23 | Nga Ekonomia Online

Shumë njerëz mbajnë mbështjellës plastik në një sirtar pranë letrës së aluminit, letrës së pjekjes dhe qeseve të plehrave, duke mos ditur se ka një mënyrë më të mirë për ta ruajtur atë

Nëse keni probleme me çmbështjelljen e filmit plastik, duhet ta mbani në frigorifer. Kjo sepse është krijuar për t’u ngjitur pas pjatave dhe ushqimeve, ndaj ka kuptim që ndonjëherë nuk mund ta çmbështillni.

Pra, nëse e mbani në frigorifer, do ta zgjidhni këtë problem.

Shumica e folieve plastike janë bërë nga polietileni, lloji i plastikës që përdoret më së shpeshti në botë. Në folien plastike, molekulat e polimerit janë me të vërtetë të ashpra dhe natyrisht ngjitëse. Megjithatë, prodhuesit shtojnë gjithashtu ngjitës që e bëjnë atë të ngjitet me materiale të tjera.

Natyrisht, dihet gjithashtu se folia plastike gjeneron elektricitet statik, gjë që çon në një argument për ruajtjen e saj në frigorifer.

Sipas portalit The Kitchen, ajri i ftohtë zvogëlon staticitetin dhe mbështjellja plastike gjithashtu humb ngjitjen e saj në temperatura më të ulëta për arsye molekulare.

“Ngjitja midis pjesëve të plastikës mund të nxitet nga molekulat në sipërfaqe që riorganizohen për të formuar lidhje të dobëta kimike dhe temperatura më e ulët mund ta pengojë pak atë proces,” shpjegoi profesori i fizikës Chad Orzel.

Është e rëndësishme të theksohet se folia plastike nuk duhet të jetë në frigorifer gjatë gjithë kohës. Nëse keni probleme me ndarjen e folies, mjafton ta mbani në frigorifer për 15 minuta para se të planifikoni ta përdorni. Në fund, pasi të keni mbaruar, sigurohuni që të lini një fund të vogël të mbështjelljes plastike. Ngjiteni atë në pjesën e kutisë, pasi kjo do t’ju pengojë që herën tjetër të gjeni fillin.

Të ngjashme