Qeveria në Ditën e Evropës: Hap pas hapi, Kosova po i afrohet BE-së

Prishtinë | 09 Maj 2023 | 10:12 | Nga Ekonomia Online

Zyra e Kryeministrit Albin Kurti ka bërë të ditur se sot shënohet një ditë e rëndësishme në kontinentin tonë, 9 maji, Dita e Evropës.

Sipas kësaj zyre, hap pas hapi, Kosova po i afrohet Bashkimit Evropian.

“Në Ditën e Evropës, ne si Qeveri riafirmojmë projektimin e Kosovës drejt integrimit në Bashkimin Evropian. Vetëm gjatë vitit të fundit, vendi ynë ka bërë hapa të rëndësishëm në rrugëtimin e integrimit evropian si votimi i parë pozitiv në fazat drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës, përmbyllja e procesit të liberalizimit të vizave dhe aplikimi për anëtarësim në Bashkimin Evropian”.

“Hap pas hapi, Kosova po i afrohet Bashkimit Evropian. Qytetarët e vendit tonë, të cilët përqafojnë dhe i mishërojnë vlerat evropiane, mund të ndihen tashmë më afër Evropës. Kosova gjendet në një trajektore të vendosur në rrugën drejt BE-së, në një proces të pakthyeshëm”.

Të ngjashme