Sa objekte fetare janë në Kosovë

Prishtinë | 04 Nën 2017 | 15:24 | Nga

Në Kosovë prej shekujsh ka objekte të kultit fetar, ku besimtarët kryejnë ritet e tyre.

Mirëpo, nëse ndonjëherë keni menduar se sa xhami e kisha janë në territorin e Kosovës, atëherë mund ta mësoni tash.

Nga platforma “Jo në emrin tim” në kuadër të Radios Evropa e Lirë, është publikuar një shifër e këtyre objekteve.

Nga aty del se janë 800 xhami, 150 kisha ortodokse, 50 kisha katolike dhe 24 kisha protestante (kryesisht nëpër shtëpi)./Ndertimi.info

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme