Shala: Shteti serb përmes atij rus po tenton të shtrembëroj realitetin e Kosovës

Prishtinë | 26 Mar 2024 | 18:07 | Nga Ekonomia Online

Drizan Shala, ekspert i sigurisë theksoi se shteti serb përmes atij rus po tenton të shtrembëroj realitetin e Kosovës.

Shala tha për Front Online se Rusia përmes pengimit të rrugëtimit të Kosovës në mekanizmat ndërkombëtar po tenton që Serbia të veproj në dëmtim të qeverisë kosovare.

“Serbia përmes Rusisë po tenton në çdo mënyrë ta shtrembëroj realitetin duke u bazuar në gjendjen që e ka krijuar në Ukrainë. Evropa ka mbetur e vetmja pamundësi që Serbia të interferoj, tanimë e ka përzgjedhur që çështja e Kosovës të kaloj në KiE . Rusia tenton që përmes pengimit të rrugëtimit të Kosovës në mekanizmat ndërkombëtar ta legjitimoj një reaksion dhe veprim të Serbisë me dëmtim të Qeverisë së Kosovës”, thotë Shala.

Më 24 mars u bënë 25 vjet nga nisja e sulmeve ajrore të Aleancës Veri-Atlantike kundër caqeve ushtarake policore në ish-Jugosllavi.

Pas 78-ditësh të sulmeve, bombardimet u ndërprenë më 10 qershor 1999, me miratimin e Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Të ngjashme