Shihni me kujdes gjuhën tuaj për të kuptuar a jeni të shëndetshëm

Prishtinë | 03 Maj 2023 | 22:09 | Nga Ekonomia Online

Zbulojmë tri gjëra, që do t’ju ndihmojnë për të ditur nëse jeni të shëndetshëm.

Flokët e fortë dhe të bukur

Flokët na tregojnë shumë shpejt nëse gjithçka është në rregull me trupin tonë.

Nëse na mungon disa vitamina, ato thyhen shpejt dhe janë pa shkëlqim. Nëse ju bien flokët ose keni ndjenjën se është “e fortë”, kjo mund të nënkuptojë që jeni të sëmurë ose, për shembull, vuani nga mungesa e disa vitaminave.

Thonjtë e fuqishëm

Një tregues tjetër i shëndetit tuaj janë thonjtë. Te njerëzit e shëndetshëm, thonjtë duhet të jenë të fortë. Nëse shfaqen njollat e bardha, kjo mund të nënkuptojë se ju mungojnë disa vitamina. Megjithatë, përveç problemeve trupore, përmes thonjve mund të dihet nëse keni edhe probleme mendore. Nëse kafshoni thonjtë, mund të jeni nën stres.

Gjuha

Gjuha është një organ i rëndësishëm kur bëhet një diagnozë. Në varësi të ngjyrës dhe përmbajtjes, mjekët mund të bëjnë disa përfundime. Te njerëzit e shëndetshëm gjuha duhet të jetë rozë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme