Si ta ruani qetësinë kur diçka shkon keq në punë

Prishtinë | 18 Maj 2023 | 21:48 | Nga Ekonomia Online

Të gjithë kemi qenë aty: Në mes të një argumenti me një koleg, gjërat papritmas bëhen serioze. Fjalët me zemërim shkëmbehen. Një gjë dërgon tek tjetra, dhe nuk shkon shumë gjatë dhe jeni në gjendje të shkulni flokët e njëri tjetrit. Ju me siguri e keni të vështirë të qetësoheni pas këtyre ngjarjeve.

Të mësuarit se si të rifitoni vetëpërmbajtjen tuaj është më shumë se sa zhvillim personal. Humbja e temperamentit në vend të punës mund të jetë shkatërruese për karrierën tuaj. Këtu janë pesë mënyra për të pasur një energji më pozitive.

Largohuni

Është mënyra më e vjetër në librin e qetësimit dhe padyshim një mënyrë të cilën nëna juaj ua ka sygjeruar shumë herë. Nga kjo taktikë mund të përfitoni të dyja palët dhe gjithashtu të balanconi ambientin e punës, nëse e kuptoni se kur është e duhur.

Nëse jeni në mes të diskutimit, mos u tërhiqni derisa të dëgjoni se çfarë ka për të thënë personi tjetër. Nëse gjatë bisedës, asnjëri prej jush nuk thoni diçka produktive dhe keni filluar të lëndoni ndjenjat e njëri tjetrit, atëher me siguri është koha të largoheni.

Flisni me qetësi dhe qartë që personi tjetër t’a dijë se do të largoni veten tuaj nga situata. Pastaj bëjeni këtë, pa shumë zhurmë. Largimi juaj nuk është pjesë e argumentit tuaj.

Kthjelloni mendjen tuaj

Një mendje e kthjellët ju sjell shumë përfitime, dhe ju do të zbuloni shumë mënyra të dëshmuara për të arritur aty. Pasi keni larguar veten nga argumenti, shkoni të ecni. Merrni ajër të pastër. Largoni të gjitha nga truri juaj dhe zëvendësoni me kujtime të kënaqshme, si p.sh. një fundjavë e mirë ose një mbledhje e fundit me shokët. Ky zëvendësim neurologjik mund të bëjë mrekulli.

Nëse ecja juaj ju dërgon në një vend të qetë, merrnë në konsideratë një pushim të shkurtër për të medituar dhe për t’u ripërqendruar. Me aplikacione të meditimit, e gjitha që ju duhet është telefoni juaj dhe një palë kufje.

Angazhohuni në një tjetër detyrë

Nganjëherë, një përpjekje e re është mënyra më e mirë për t’u qetësuar. A keni një projekt të madh i cili po vjen?. Shumë mirë. Qetësohuni duke punuar për të arritur atë qëllim.

Në fakt, është dëshmuar se nivelet e larta të stresit mund të ju bëjnë të punoni në mënyrë më efikase. Ndoshta diçka e mirë mund të dalë nga argumenti juaj i keq.

Merrni në konsideratë natyrën e argumentit

Sipas Drejtoreshës së Quirky Gina Waldhorn, ‘’Ndjeshmëria është një tipar i rëndësishëm për marrëdhënie afatgjatë dhe pozitive me kolegët. Nëse keni një përballje, mbani në mend se perspektiva unike e kolegut tuaj vjen nga detyrat, streset dhe marrëdhëniet tjera me të cilat ata përballen çdo ditë, sikur ju.

Veçanërisht në një biznes fillestar, çdo anëtar i ekipit mund të mbushë role të shumta çdo ditë. Nuk mund t’i shmangni. Në fund, ju duhet të pajtoheni. Është e rëndësishme të merrni në konsideratë se çfarë, saktësisht, ju bëri ju dhe personin tjetër aq të nervozuar. A ishte përmbajtja e diskutimit apo diçka tjetër?

Vetëm nëse drejtoni një dyqan shumë të vogël, ju keni një departament për të ju ndihmuar në këtë gjë. Nëse reflektimi i sinqertë zbulon se ju dhe kolegu juaj mund të keni probleme më të mëdha, flisni me dikë në burimet njerëzore. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse nuk jeni në gjendje të rregulloni situatën vetë dhe kërkoni një palë të tretë.

Ndreqeni situatën

Ky është shpesh hapi më i vështirë. Pas një argumenti, shumë njerëz e mendojnë veten si viktima dhe perceptojnë individin tjetër si autor të konfliktit. Por në fund: Të dy njerëzit zakonisht ndajnë fajin. Për këtë është e rëndësishme të ndreqni situatën. Kërkoni falje për rolin tuaj në argument, provoni të tregoheni të ndjeshëm me individin tjetër, dhe nisni procesin për të rregulluar rrugën që marrëdhënia juaj po merr. Në fund, do të jetë gjëja më e mirë për ju dhe vendin e punës.

Është ironike se nisja e një argumenti mund të jetë shumë e lehtë, përderisa largimi nga ai shumë i vështirë. Nëse gjeni veten në këtë pozitë, kuptoni se ju lëndoni vetëm veten dhe reputacionin tuaj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme