Studimet e fundit tregojnë se çfarë do të thotë “të hash thonjtë”

Prishtinë | 27 Mar 2023 | 23:05 | Nga Ekonomia Online

Thuhet se rreth 1/3 e të rriturve e vazhdojnë këtë zakon përgjatë jetës së tyre, por a e keni pyetur ndonjëherë veten, se çfarë tregon kjo gjë nga aspekti psikologjik?

Shumë njerëz e mendojnë këtë akt si një shenjë nervozizmi dhe ankthi, dhe në të vërtet ashtu është sipas një studimi të ri me 24 pjesëmarrës që e kryenin këtë akt, u vu re se këta persona kishin një prirje për ta vënë në zbatim më tepër ngrënien e thonjve gjatë mërzitjes, stresit dhe presionit që ushtrohej mbi ta.

Mirëpo pasojat e këtij veprime janë të shumta, disa prej tyre janë dëmtimi i thonjve dhe lëkurës përreth, gjakderdhje dhe rrezik për infeksione të lëkurës etj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme