Thaçi dekoroi 108 personalitete me urdhrin “Hero i Kosovës”

Prishtinë | 07 Mar 2017 | 17:03 | Nga

Në ditët e Epopesë së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka dekoruar 108 personalitete me urdhrin “Hero i Kosovës”.

Duke u bazuar në kompetencat e tij kushtetuese, marrë për bazë kontributin, meritat e veçanta dhe veprat e trimërisë dhe sakrificës në luftën e UÇK-së, presidenti Thaçi ka dekoruar 108 ish-ushtarë të UÇK-së dhe personalitete tjera me urdhrin “Hero i Kosovës”.

Ky vendim i presidentit Thaçi është marrë duke u mbështetur edhe në propozimet e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së.

Këto janë personalitetet e dekoruara nga presidenti Thaçi me urdhrin “Hero i Kosovës”:

 1. Abdullah R. Tahiri;
 2. Abedin S. Rexha – Skenderaj;
 3. Adnan S. Shyti – Vushtrri;
 4. Afrim A. Vitia – Marec;
 5. Afrim M. Kiçina – Drenas;
 6. Agim Rr. Ramadani;
 7. Agron N. Mehmetaj – Deçan;
 8. Ajet H. Rukiqi – Drenas;
 9. Arben A. Haliti – Klinë;
 10. Arif B. Vokshi – Deçan;
 11. Arif D. Gjocaj – Junik;
 12. Arsim N. Muzaqi – Vushtrri;
 13. Asllan Z. Fazliu – Drenas;
 14. Avdi S. Mujaj – Deçan;
 15. Avdyl A. Jasiq – Junik;
 16. Avni H. Klinaku – Vushtrri;
 17. Avni R. Shabani – Mitrovicë;
 18. Azem H. Babiqi – Prishtinë;
 19. Bajram H. Bahtiri – Prishtinë;
 20. Bajram Xh. Mazrekaj – Deçan;
 21. Bajram XH. Musa – Mitrovicë;
 22. Bedri F. Ahmeti – Besianë;
 23. Bedri F. Ahmeti – Besianë;
 24. Bedri M. Demaku – Drenas;
 25. Besnik V. Maroca – Dardanë;
 26. Bexhet M. Brajshori – Prishtinë;
 27. Bislim K. Imeri – Vushtrri;
 28. Bislim L. Zekolli – Therandë;
 29. Blerim S. Lokaj – Deçan;
 30. Brahim A. Nura – Skenderaj;
 31. Burim I. Vitia – Prishtinë;
 32. Dalip H. Alshiqi – Prishtinë;
 33. Demir Ngucati;
 34. Driton K. Islami-Toni – Ferizaj;
 35. Fadil B. Nimani – Gjakovë;
 36. Fadil H. Maloku;
 37. Faruk N. Beqiri – Vushtrri;
 38. Fehmi Kastrati – Drenas;
 39. Feim A. Gashi – Rahovec;
 40. Fetah A. Gega – Therandë;
 41. Gani Xh. Paqarizi – Malishevë;
 42. Gazmend H. Mehmetaj – Deçan;
 43. Gazmend Z. Zeqiri – Skenderaj;
 44. Habib B. Zogaj- Malishevë;
 45. Hajdin S. Haliti – Orllan;
 46. Halim N. Ahmetaj – Prizren;
 47. Halit R. Coka – Kukës;
 48. Hamdi S. Berisha – Malishevë;
 49. Him R. Haradinaj – Deçan;
 50. Hyrë Emini – Mira- Ferizaj;
 51. Hyzri H. Talla – Besianë;
 52. Ilir R. Merturi – Klinë;
 53. Ilir S. Lushtaku – Skenderaj;
 54. Ilmi S. Aliu – Skenderaj;
 55. Imer M. Alushani – Drenas;
 56. Imer R. Krasniqi – Malishevë;
 57. Isa A. Havolli – Llapashticë;
 58. Isa S. Kastrati – Dardanë;
 59. Islam Kastrati- Drenas;
 60. Ismet H. Ukaj;
 61. Ismet S. Rama – Skenderaj;
 62. Ismet S. Uka – Skenderaj;
 63. Jashar Z. Jashari – Vushtrri;
 64. Jonuz S. Zeneli – Orllan;
 65. Kadri S. Kokollari – Therandë;
 66. Luljeta Shala- Drenas;
 67. Lulzim G. Morina – Lipjan;
 68. Mehmet B. Rrustemi – Skenderaj;
 69. Memë Z. Lleshi- Gjakovë;
 70. Mentor A. Tolaj – Deçan;
 71. Mentor O. Dervishaj – Burim;
 72. Mervete S. Maksutaj – Burim;
 73. Muharrem M. Misimi – Skenderaj;
 74. Murat M. Haliti – Skenderaj;
 75. Mustaf M. Haxhiu – Skenderaj;
 76. Myrt R. Zeneli – Gjakovë;
 77. Naim Sh. Beka – Ferizaj;
 78. Naser H. Lani – Skenderaj;
 79. Nuhi Z. Mazreku – Malishevë;
 80. Pajazit M. Ahmeti – Gjilan;
 81. Pren Z. Lleshi- Gjakovë;
 82. Ramiz I. Shala – Lipjan
 83. Ramiz S. Batusha– Deçan;
 84. Reshat M. Muqa – Therandë;
 85. Rexhep F. Kukaj – Prizren;
 86. Rrustem R. Hoti – Skenderaj;
 87. Sadik H. Shala – Lipjan;
 88. Sadik M. Bega – Ferizaj;
 89. Sadri A. Zeneli – Gjakovë;
 90. Sami N. Plakolli – Besianë;
 91. Selajdin H. Berisha – Prizren;
 92. Skender M. Rexhepi – Rahovec;
 93. Skender Z. Salihaj – Shtime;
 94. Sokol M. Sopi – Prishtinë;
 95. Sylejman N. Jashari;
 96. Shefket A. Muhadini – Shtime;
 97. Shefqet F. Mustafaj – Deçan;
 98. Shkëlzen R. Gacaferri – Junik;
 99. Valdet S. Xhemaili – Drenas;
 100. Xhavit Bajraktari – Therandë;
 101. Xhavit H. Gashi – Skenderaj;
 102. Xhavit J. Sylaj – Therandë;
 103. Xhemajl R. Rexha – Therandë;;
 104. Xhevat H. Demaku – Drenas;
 105. Xhevat M. Sejfijaj;
 106. Yll A. Morina – Gjakovë;
 107. Zenel T. Mziu – Skenderaj;
 108. Zymer F. Tolaj – Deçan;

 

 

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme