Vaksina që premton se do të shërojë kancerin

Prishtinë | 29 Qer 2019 | 08:43 | Nga Ekonomia Online

Një vaksinë që do premton të parandalojë dhe të shërojë kancerin është duke u testuar në qen dhe pritet të ketë sukses edhe tek njerëzit.

Shkencëtarët janë duke u përgatitur për testimin e një tablete, e cila do të trajnojë sistemin imunitar të njohë dhe të sulmojë qelizat e kancerit.

Trajnimi i organizmit të sulmojë qelizat e kancerit është një nga metodat më të mira që mund të përdoret për të trajtuar këtë sëmundje.

Shkencëtarët nga Universiteti i Arizonës do ta testojnë këtë vaksinë në 800 qen për të parë rezultatet.

“Ne kemi zgjedhur qentë, për të kryer sa më shpejtë këtë eksperiment, për shkak se nëse eksperimenti ishte bërë me njerëz, kjo do të kërkonte shumë kohë”, shtoi Dr. Thamm.

Eksperimente të tilla po bëhen edhe në fushën e shërimit dhe parandalimit të Herpes viruseve dhe Hepatitit B. 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme