Veshja gjatë një interviste pune, ngjyrat nxjerrin në pah karakterin tuaj

Prishtinë | 06 Sht 2022 | 00:20 | Nga Ekonomia Online

Intervistat e punës janë të sikletshme, plot ankth dhe stres pasi të gjithë mendojnë në do të mund t’ja dalin dot me sukses në pyetjet pikante të kompanisë.

Një rëndësi të madhe gjatë intervistave të punës përveç CV-s ka edhe veshja. Veshja është përshtypja e parë që kompania krijon për ju dhe nuk duhet të dukeni sikur keni dalë nga një revistë mode apo sikur sapo jeni ngritur nga shtrati. Ngjyra e veshjes tregon shumë mbi ju dhe personalitetin tuaj.

Gjatë një studimi në 2013 menaxherët e kompanive të ndryshme rekomanduan ngjyrën blu si më të mirë për një intervistë pune dhe ngjyrën portokalli për tu shmangu në mënyrë absolute.

Ja se çfarë tregon secila ngjyrë lidhur me karakterin dhe personalitetin tuaj gjatë një interviste pune:

Ngjyra e kaltër është zgjedhja më e sigurt

35 Stunning Wedding Guest Outfits - outfitsbuzz.com | Stijlvolle kleding,  Outfits, Kleding

Blu është ngjyra më e rekomanduar nga profesionistët, pasi dërgoni mesazhin se jeni të besueshëm dhe kompania mund të mbështetet tek ju.

Ngjyrën kafe shmangeni nëse mundeni

50 Genius Job Interview Outfit Ideas for Women (16) - Fashion and Lifestyle

Kjo ngjyrë nuk ka një efekt negativ, pasi dërgon mesazhin e jeni ngushëllues dhe i besueshëm. Por gjithashtu mund të përcjellin imazhin se jeni i thjeshtë dhe i modës së vjetër, cilësi që nuk janë shumë pozitive në kompanitë që kërkojnë risi dhe modernizimin.

Ngjyra e zezë është udhëheqësja

7 prendas que te llenan de poder

Përveç blu, ekspertët gjithashtu favorizojnë ngjyrën e zezë për intervistat e punës. Ajo tregon pushtet, fuqi, besim dhe elegancë.

Ngjyra e kuqe tregon fuqi, por jo domosdoshmërish në një mënyrë të mirë

5 Super-Cute Sunday Brunch Outfits for Fall | Brunch outfits fall, Sunday  brunch outfit fall, Brunch outfit winter

Ju patjetër do të përcjellin se jeni të guximshëm dhe të sigurt, por në shumicën e rasteve profesionistët e punësimit mendojnë se ngjyra e kuqe vjen si mbizotëruese dhe rebeluese.

Ngjyra gri është pjesë e zgjedhjeve të sigurta

fashion street – Fashion Magazine – Cometrend

Kjo ngjyrë dërgon mesazhin se jeni logjik dhe analitik.

Ngjyrën portokalli mos e çoni ndërmend

Ideas how to combine midi skirts!

Kjo është një ngjyrë joprofesionale.

Ngjyra e bardhë është një “po” e sigurt

Kjo është një ngjyrë që dërgon mesazhin që jeni të organizuar dhe të detajuar.

Ngjyrat e verdha dhe lejla lërini vetëm nëse kërkoni të punësoheni në fusha krijuese

44 Professional and Sophisticated Office Outfits You Will Love ... | Casual  work outfits, Fashion, Work fashion

Në fushën e modës, artit, qëndroni krijues dhe mos kini frikë të mbani disa ngjyra të caktuara. Sigurisht jo portokallinë.

Të ngjashme