Will Smith flet për shuplakën ndaj Chris Rockut: Mund të jemi miq sërish

Prishtinë | 30 Pri 2023 | 14:17 | Nga Ekonomia Online

Në vitin 2022, gjatë ceremonisë së “Oscars”, Chris Rock bëri komente për Jada Pinkett Smith, për të cilat reagoi Will Smith, e që më pas u ngjit menjëherë në skenë dhe e goditi me shuplakë.

Smith kërkoi falje disa herë për veprimet e tij dhe tha në një video në YouTube se “ju premtoj se do të jemi në gjendje të jemi përsëri miq”.

Chris Rock nga ana tjetër e trajtoi situatën në komedinë e tij speciale të Netflix, “Selective Outrage”.

Frederick Smith, një psikolog me 15 vjet përvojë në fushën e shëndetit mendor, shpjegoi se miqësitë mund të marrin fund për një sërë arsyesh. Në rastin e Smith dhe Rock, të dyja palët u ndjenë të pa respektuar nga tjetri natën e shuplakës.

Smith theksoi rëndësinë e të kuptuarit të rrënjës së zemërimit dhe të njohjes së rolit të dikujt në përçarje, duke thënë: “Shumë herë, ne nuk do të përballemi me stresorin kryesor dhe do ta heqim atë nga personi që e meriton atë. Ky mund të jetë një bashkëshort, një tjetër i rëndësishëm, një anëtar i familjes apo edhe një mik”.

Megjithatë, miqësitë ende mund të riparohen nëse të dyja palët janë të gatshme të punojnë drejt saj. Smith rekomandon diskutimin e problemit ose kërkimin e ndihmës nga një profesionist i licencuar për të rivendosur miqësinë. Të mësosh të kërkosh falje dhe të falësh siç duhet është gjithashtu thelbësore për riparimin dhe ruajtjen e miqësive.

Në të njëjtën kohë, jo të gjitha miqësitë janë të destinuara të zgjasin përgjithmonë dhe është në rregull ta vuani humbjen e një marrëdhënieje.

“Ndonjëherë miqësitë nuk janë të destinuara të zgjasin përgjithmonë dhe kjo është në rregull”.

Të ngjashme