Zgjedhja e profesionit përcakton jetëgjatësinë e martesës

Prishtinë | 29 Mar 2023 | 19:27 | Nga Ekonomia Online

Njerëzit që ndjekin rrugë të caktuar karriere janë më të prirë që të përballen me probleme në martesë sesa të tjerët.

Kjo është nxjerr nga një studim i kryer së fundmi, ku statistikat tregojnë që 42 përqind e martesave përfundojnë me divorc, derisa 34 përqind e çifteve të martuara ndajnë rrugët para se të kalojnë 20 vjet bashkë.

Hulumtimi thotë që punëtorët e fushave të ndryshme përballen me shkallë më të lartë të divorcit nën moshën 30-vjeçare.

Po që se puna juaj lidhet me logjistikën, shërbimet teknike dhe mekanike, atëherë martesa ka gjasë të përfundojë më herët, ndjekur edhe me ata që punojnë në shërbime ushtarake.

Kurse profesionet ku martesa ka pak gjasa të dështojë, janë ato religjioze, dentistët dhe patologët e gjuhës së folur.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme