38 mendime të nxjerra nga jeta nga një grua 90-vjeçare

Prishtinë | 27 Maj 2023 | 20:50 | Nga Ekonomia Online

Për të festuar ditëlindjen e 90-të, Regina Brett shënoi disa thënie që i mësoi jeta.

Janë thëniet më të kërkuara që ajo ka shkruar ndonjëherë:

 • Jeta nuk është e drejtë, por është ende e mirë.
 • Kur keni dyshime, ecni me hapa të vegjël.
 • Jeta është shumë e shkurtër për të humbur kohën, duke urryer ndonjë.
 • Puna juaj nuk do të kujdeset për ju kur jeni i sëmurë. Miqtë dhe prindërit tuaj, PO. Flisni me ta.
 • Paguani kartën e kreditit çdo muaj.
 • Ju nuk keni për të fituar çdo argument. Pajtohuni me mospajtimin.
 • Qani me dikë. Është më e shëndetshme, sesa të qash vetëm.
 • Kurseni për pensionin duke filluar me pagën tuaj të parë.
 • Bëni paqe me të kaluarën tuaj, që të mos shkatërroni të tashmen.
 • Është mirë që fëmijët tuaj t’ju shohin duke qarë.
 • Mos e krahasoni jetën tuaj me të tjerët. Ju nuk e keni idenë se si është udhëtimi i tyre.
 • Nëse një marrëdhënie duhet të jetë sekret, nuk duhet të jeni në të.
 • Ti edhe mund të mos shohësh duke i mbyllur sytë. Por mos u shqetësoni, Perëndia nuk i mbyll sytë kurrë.
 • Merrni frymë thellë. Të qetëson mendjen.
 • Largohuni nga çdo gjë që nuk është e dobishme, e bukur apo e gëzueshme.
 • Çfarëdo që nuk të vret, ju bën më të fortë.
 • Kur bëhet fjalë për të shkuar pas asaj që e doni në jetë, mos merrni një JO si përgjigje.
 • Ndizni qirinj, përdorni çarçafët e bukur, vishni të brendshme marramendëse. Mos i ruani ata për një rast të veçantë. E sotmja është e veçantë.
 • Përgatituni mirë, pastaj shkoni me rrjedhën.
 • Bëhu joshëse tani. Mos prisni të thinjeni, e pastaj të visheni me të kuqe.
 • Organi më i rëndësishëm i seksit është truri.
 • Askush nuk është përgjegjës për lumturinë tuaj, vetëm ju.
 • Kushtëzoni çdo të ashtuquajtur fatkeqësi me këto fjalë: ‘ Pas pesë vitesh, a do të jetë kaq e rëndësishme kjo?’
 • Gjithmonë zgjidhni jetën.
 • Falni të gjithëve, gjithçka.
 • Atë që mendojnë njerëzit për ju, nuk është puna juaj.
 • Koha shëron pothuajse çdo gjë. Jepini kohë – kohës.
 • Sado e mirë apo e keqe të jetë situata, ajo do të ndryshojë.
 • Mos e merrni veten aq seriozisht. Askush tjetër nuk e bën.
 • Besoni në mrekulli.
 • Perëndia ju do, për shkak se ai është Perëndi i dashur, jo për shkak të asaj që bëni apo nuk bëni!
 • Fëmijët tuaj kanë vetëm një fëmijëri.
 • Gjithçka që me të vërtetë ka rëndësi në fund është dashuria.
 • Dilni jashtë çdo ditë. Mrekullitë po ju presin gjithandej.
 • Lakmia është një humbje kohe. Ju tashmë keni gjithçka që ju nevojitet.
 • Më e mira s’ka ardhur ende.
 • Pa marrë parasysh se si ndiheni, ngrihuni, vishuni dhe dilni.
 • Jeta nuk është e lidhur me një fjongo, por megjithatë është një dhuratë.

Të ngjashme