5 gjërat që i duhen një djali nga nëna e tij

Prishtinë | 02 Pri 2023 | 00:04 | Nga Ekonomia Online

Një djalë ka nevojë për shumë gjëra nga nëna e tij, duke përfshirë afeksionin e dukshëm fizik. Por ka edhe disa nevoja të tjera emocionale që nënat mund t’i plotësojnë edhe kur janë të rritur. Këtu janë pesë këshilla se çfarë ka nevojë djali juaj nga ju dhe si mund ta rritni atë që të jetë një njeri i respektueshëm, i sigurt dhe i përulur.

5 gjërat që i duhen një djali nga nëna e tij

Një djalë ka nevojë për nënën e tij që ta lejojë të dështojë

Pse keni bërë fëmijë? Për t’ju lumturuar apo për të përmbushur një lloj qëllimi në jetën tuaj? Ndërsa besoj se fëmijët tanë na sjellin gëzim dhe lumturi, ky është një nënprodukt i thjeshtë i shumë arsyeve që dikush duhet të ketë një fëmijë. Është e rëndësishme të kuptojmë se qëllimi i vetëm i fëmijës tonë në këtë tokë nuk është thjesht të na sjellë gëzim, të përmbushë lumturinë tonë, apo edhe qëllimin tonë. Qëllimi i tyre është që të bëhen ata që duan të bëhen dhe të përmbushin atë që Zoti do të donte që ata të bënin me jetën e tyre.

Njerëzit kanë fëmijë për të përmbushur dëshirat e tyre egoiste. Kur e kuptojmë që të kesh fëmijë është një bekim, jo vetëm sepse na sjell gëzim por sepse po përmbush një urdhërim të bërë nga Zoti, ne mund ta kuptojmë më qartë se lënia e kontrollit në jetën e fëmijëve tanë është e nevojshme, jo vetëm për mirëqenien e tyre por edhe për tonën.

Një djalë ka nevojë që nëna e tij ta pranojë kur gabon

Nëse ka një gjë që kam mësuar nga prindërit, është se nuk jam perfekte. Por nëse dua që djali im ta njohë dhe kuptojë se ai nuk ka nevojë të jetë gjithmonë perfekt, atëherë unë duhet t’i tregoj se unë padyshim që NUK jam. Nuk mbaj mend në cilën moshë filluan ta praktikonin prindërit tek unë, por mendoj se është atëherë kur fillon të mësosh se si të marrësh përgjegjësi për veprimet.

Një djalë ka nevojë për nënën e tij që ta mbështesë atë në atë që ai dëshiron, jo në atë që ajo dëshiron të bëjë

Pavarësisht nëse djali juaj pëlqen sportet dhe është më atletik, ose kënaqen me artin dhe janë krijues, është shumë e rëndësishme që ne të ushqejmë atë që duan të bëjnë dhe jo të provojmë t’i formojmë në ato që duam të jenë. Ekziston një stigmë e çuditshme në kultura të caktuara, që thotë se djemtë nuk duhet të kenë mendje krijuese, ose të gatuajnë, ose të bëhen balerin sepse është shumë femërore.

Nëse kontrolloni atë që i pëlqen ose nuk i pëlqen djalit tuaj, kjo vetëm do ta largojë atë. Pranojeni atë për atë që është, dhe në gjithçka, tregojini atij për faktin se ai nuk ka nevojë të jetojë për të kënaqur të tjerët apo ju, por përkundrazi të përmbushë atë që Zoti kërkon prej tij.

Një djalë ka nevojë për nënën e tij për të mësuar besimin e saj, jo për ta detyruar atë

Përgatitni fëmijët tuaj për botën në të cilën do të rriten, jo për atë në të cilin dëshironi të rriten. Hillary Gruener

Shumë nëna po shohin efektet e botës sonë të errët dhe po largohen. E di, sepse edhe unë e bëj. Por çfarë do të fitojë djali juaj nga frika juaj për atë që po ndryshon në botë? Në vend që të reagojmë ndaj shoqërisë dhe kulturës duke shkuar në një spirale në rënie duke u bërë më mbrojtës, ne duhet të ngrihemi lart dhe të marrim masa me takt. Kjo është e rëndësishme që shtëpia juaj të bëhet vendi i sigurt në jetën e fëmijës tuaj.

Nuk dua të them i sigurt pasi ata kurrë nuk përjetojnë vështirësi ose nuk janë të mbrojtur. Dua të them që shtëpia (pra prindërit e tyre) janë vendi ku ata shkojnë kur gjërat bëhen keq. Një hapësirë jo-gjykuese që i mirëpret ata, pavarësisht se çfarë kanë bërë. Nëse keni adoleshent, ka shumë të ngjarë të rebelohen në një moment të jetës së tyre. Por lartësia për të cilën ata rebelohen, mund të varet plotësisht nga reagimi juaj ndaj tij.

Një djalë ka nevojë për nënën e tij për të parë se si duket një grua e shëndetshme

Depresioni im ka qenë një betejë për mua, dhe për fat të keq, djali im i madh ishte i vetëdijshëm për të. Ka disa gjëra që nuk mund t’i ndryshoni, por gjithmonë mund të filloni të zbatoni në çdo moment kthimin e shëndetshëm. Djali juaj mund të martohet me dikë që është i ngjashëm me ju.

Një grua e shëndetshme emocionalisht, fizikisht, shpirtërisht dhe mendërisht. Çfarëdo që të thotë kjo për ju, bëjeni. Të jesh një person i shëndetshëm nuk është vetëm për të mirën tënde, por edhe për familjen tënde. Ju nuk mund të tregoni se si është një grua e shëndetshme për djalin tuaj, nëse vetë ju nuk jeni.

Të ngjashme