8 mënyra për të përmirësuar IQ-në tuaj

Prishtinë | 30 Jan 2023 | 21:19 | Nga Ekonomia Online

Përderisa ka shumë karakteristika që ju lejojnë të zhvilloni të menduarit tuaj në përgjithësi, inteligjenca është diçka që mund të përmirësohet përmes praktikës

Ja disa mënyra për të përmisuar IQ-në tuaj:

Shkruani mendimet

Duke shkruar mendimet që keni, ju mund të ndihmoni trurin që të jetë më i fokusuar, më i organizuar dhe do të filloni të trajtoni gjërat në mënyrë më efikase.

Kushtoni rëndësi frymarrjes

Frymarrja është një mekanizëm që kontrollon mbrendësinë tuaj, mendimet dhe frikën.

Luani lojëra të mendjes dhe puzzle

Lojrat si Sudoku ose Scrabble ju mundësojnë përmisimin e mendimit strategjik, prandaj edhe quhen lojra që zhvillojnë mendjen.

Ushqeni mendjen

Kjo mund të duket e çuditshme, por privimi i ushqimit për trupin tuaj, mund të ketë efekte negative në trurin tuaj.

Sfidoni mendjen

Mos lejoni që rutina të ju mposht. Kur të mësoni gjëra të reha, truri mund të përshtatet më lehtë edhe se me situata të reja dhe vazhdon të jetë më i mrehtë.

Ushtroni

Mendja dhe trupi janë të lidhura shumë me njëra tjetrën, prandaj ushtrimet luajnë rol të madh në ruajtjen e freskisë së trurit.

Merruni me muzikë

Mësoni ndonjë instrument muzikor dhe truri juaj do të fillojë të funksionojë në mënyrë më të shpejtë.

Rrini larg teknologjisë

Tekonologjia moderne ju lejon që  gjithçka që ju nevojitet ta bëni në mënyrë mekanike, si organizimi i orarit, kujtimi i gjërave, apo plotësimi i detyrave tuaja. Kur lejoni të ndodhë një gjë e tillë, truri juaj del jashtë funksionit.

Të ngjashme