Aforizma nga shkrimtari italian De Amicis

Prishtinë | 04 Maj 2024 | 14:46 | Nga Ekonomia Online

Edmondo De Amicis (1846 – 1908) ishte shkrimtar, gazetar dhe ushtarak italian.

Për lexuesit e Ekonomia Online, kemi përmbledhur disa nga thëniet e tij më të bukura:

Një shtëpi pa libra është si një oborr pa lule.

Fati i shumë njerëzve varet nga prania apo mungesa e një biblioteke në shtëpinë e fëmijërisë.

Miqësitë janë si martesat: një në dhjetë është për dashuri.

Vrasësi që respekton nënën e vet, e ka akoma një grimcë nderi e mirësjelljeje në zemër; por edhe më i lavdishmi mes njerëzve, që i shkakton dhimbje dhe ofendon nënën e vet, s’është tjetër veçse një krijesë e pështirë.

Mos prit gëzim në jetë, nëse i kundërvihesh prindit tënd.

Një femër është gjithmonë një mister: nuk të mbetet tjetër veçse të besosh Vera i shton një buzëqeshje miqësisë dhe një flakë dashurisë. në paraqitjen e saj dhe në atë që zemra jote të thotë.

Edukata e një populli mund të gjykohet nga ajo që ndodh në rrugët e tij. Aty ku ka pabesi në rrugë, ka pabesi edhe në shtëpi.

Njeriu që frekuenton vetëm një klasë sociale është si studiuesi që lexon vetëm një libër.

Ç’mësim i mirë është udhëtimi për modestinë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme