Arsyet pse nuk duhet të fleni me flokë të lagura

Prishtinë | 23 Qer 2024 | 14:18 | Nga Ekonomia Online

Të flesh me kokë lagur është një veprim që asnjë nga ne nuk duhet ta bëjë për arsye sa ka një ndikim shumë negative në shëndetin tonë.

Më poshtë do të lexoni disa nga shkaqet që ka gjumi me kokë lagur;

Të nesërmen në mëngjes do të ngriheni me një dhimbje koke

Natën ndërsa flemë, temperatura e trupit zbret mjaftueshëm dhe nëse ju flini me flokë të lagur atëherë trupi juaj do t’a ketë shumë të vështirë të mbajë një temperaturë konstante. Kjo gjë mund të shkaktojë dhe dhimbje koke.

Akumulim bakteresh

Kjo është një prej arsyeve prej të cilave nuk duhet të flini kurrë me flokë të lagur. Për më tepër jemi në dijeni që jastëku është plot me baktere.

Probleme me lëkurën

Lagështia e flokëve gjatë kohës kur ne flemë, rrit rrezikun e problemeve me lëkurën, pasi mikroorganizmat kanë ambientin perfekt për t’u shumuar.

Rënia e flokëve

Nëse shqetësohesh që të mbash flokët e tu të shëndetshëm dhe të fortë, atëherë duhet patjetër të evitosh vesin e keq për t’i larë përpara se të shkosh për të fjetur. Kjo gjë bën që flokët e tu të jenë më të dobët dhe të këputen me lehtësi.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme