Sëmundjet mendore të shprehura në formë të arkitekturës (Foto)

Prishtinë | 24 Shk 2017 | 22:30 | Nga

Nëse do t’i imagjinonit sëmundjet mendore në formë të shtëpive, si do të dukeshin ato?
Artisti italian Federico Babna ka publikuar një projekt të quajtur ‘Archiatric’, i cili paraqet disa punime arkitekturore, por që në to paraqiten modele të sëmundjeve mendore.

Dizajnet mund të duken abstrakte, por për ata që jetojnë me agoninë e sëmundjeve të mendore janë mjaftë të sakta dhe të njohura.

Më poshtë mund të shihni format arkitekturore ndërmjet të cilave paraqiten sëmundjet mendore:

1.  Ankthi

2. Depresioni

3. Pagjumësia

4.  Çmenduria

5. Skizofrenia

6. Autizmi

7. Fobia

8.  Paranoja

9. Çrregullimet në ushqim

10. Çrregullimet e gjumit

Të ngjashme