Çaji ju bën të varur

Prishtinë | 17 Mar 2023 | 07:17 | Nga Ekonomia Online

Çaji është një varësi britanike. Një filxhan çaji i fortë përmban aq shumë kafeinë sa një filxhan kafe dhe jep shumë varësi.

Çaji gjithashtu përmban taninë, e cila interferon me absorbimin e mineraleve esenciale siç është hekuri dhe zinku.

Nëse jeni shumë të varur nga çaji, saqë nuk mund të hiqni dorë, është mirë që mos ta konsumoni për dy javë, për të parë se çfarë ndodh.

Alternativat më të mira janë çaji Rooibos (çaji i shkurreve të kuqe) me qumësht dhe çaj bimor ose frutash.

Të konsumuarit e çajit shumë të lehtë nga njëra kohë në tjetër nuk do të shkaktojë problemet.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme