Çka na ndihmon të largojmë stresin?

Prishtinë | 29 Qer 2024 | 18:42 | Nga Ekonomia Online

Psikologët shpjegojnë pse përgatitja e ushqimeve mund të largoj stresin tuaj.

Të gjithë njerëzit në botë të rrethuar nga COVID-19, po qëndrojnë në shtëpi dhe po ndihen shumë të stresuar.

SweetLeaf Sweetener Finds That Cooking and Baking Can Reduce ...

Disa provojnë muzikën, të tjerët TV, dhe lojëra, disa provojnë ushtrime në shtëpi, të tjerë meditojnë. Nëse ju duhet diçka shtesë që të largoni stresin dhe të ndryshoni këtë rutinë, psikologët shpjegojnë që përgatitja e ushqimeve të ndryshme ndihmon nëse ndiheni në stres.

Përgatitja e gjësendeve ushqimore ndihmon  në largimin e stresit sepse ju duhet një fokus më i madh që të mendoni në mënyrë më kreative, kjo ndihmon të largoni të gjitha mendimet që ju shkaktojnë stresin.

Stimulimi i shijes dhe aromës, ndryshimi i ngjyrave, dizajnet e ndryshme në pjata ndihmojnë që të largoni stresin dhe ju bëjnë më të lumtur,shkruan daily helth post.

Kështu që mundohuni të jeni më kreativ në përgatitjen e ushqimeve të ndryshme që të largoni stresin tuaj po edhe të mësoni gjëra të reja në kuzhinë./ln

You Can Finally Watch Julie and Julia Without Julie | Vanity Fair

Të ngjashme