Disa gjëra cinike që nuk janë gjithmonë të vërteta

Prishtinë | 10 Maj 2023 | 00:20 | Nga Ekonomia Online

Të qenit cinik është një lloj si një mekanizëm mbrojtës: nëse mbani shpresat tuaja të ulëta, me siguri nuk do të zhgënjeheni kur gjërat nuk shkojnë në rrugën tuaj. Por ka një gjë të tillë si shumë cinike.

Shumë ide që pesimistët i trajtojnë si rregulla të pashprehura thjesht nuk janë të vërteta dhe mund të bëjnë më shumë dëm sesa mirë.

1. Martesa është vetëm një kurth

Martesa kërkon kohë dhe punë, por ia vlen në fund. Ne jemi krijesa shoqërore që kanë nevojë për njëri-tjetrin, dhe martesa e pasqyron këtë në formën e saj më të pastër. Njerëzit duhet të kujdesen dhe sakrifikojnë për njëri-tjetrin. Eshtë vetëm një kurth nëse e lejojmë veten ta bëjmë një të tillë. Dhe, le të mos jemi fëmijë, ka shumë djem që ëndërrojnë të martohen kur të rriten ashtu si mendohen për vajzat e vogla.

2. Fëmijët gjithë marrin dhe nuk japin

Fëmijët na japin shumë: dashuri, shoqëri dhe mbase më e rëndësishmja, dikush të fajësohet kur të kujdeset për ne kur të plakemi për t’u kujdesur për veten tonë. Në fund të fundit, ne shpesh harrojmë që dikur ishim të vegjël, dhe është e drejtë vetëm që u japim fëmijëve tanë atë që prindërit tanë na siguruan për ne, dhe fëmijët tanë do të ndajnë të njëjtën gjë me fëmijët e tyre kur të rriten. Eshtë rrethi i jetës!

3. Njerëzit gjithmonë duan të marrin diçka nga ju

Mos harroni, kur mendoni se njerëzit nuk janë për t’ju marrë juve, ju jeni lloji ta vendosni veten në një piedestal të lartë. Të gjithë janë heroi i historisë së tyre. Me fjalë të tjera, njerëzit kanë jetën e tyre për të jetuar dhe problemet e tyre, kështu që ata ndoshta nuk do ta harxhojnë kohën e tyre duke menduar mënyra të reja të përpjekjes për të antagonizuar ose përfituar nga ju.

4. Gjithmonë duhet të përgatiteni për më të keqen

Mos e humbni kohën tuaj duke qenë shumë pesimist. Jeta është e mbushur me kohë të mira, kohë të këqija dhe gjëra përtej kontrollit tonë. Në fund të fundit, jeta është gjithashtu ajo që ju e bëni atë. Nëse e prisni keq, do të filloni ta parashikoni atë. Vetëm kur e kërkoni të mirën në gjërat që do t’i gjeni dhe gjithçka ka të bëjë me pikëpamjen tuaj.

5. Të jesh i vrazhdë është thjesht të jesh real

Ka një nocion të të menduarit se të qenit i ashpër me njerëzit thjesht tregon se jeni i vërtetë. Të gjithë, sado pak të mendoni për ta, meritojnë respektin tuaj themelor. Ju nuk duhet të jeni mik i të gjithëve, por nuk ka arsye të supozoni se keni të drejtë të jesh i pasjellshëm dhe i pakënaqur nga të tjerët. Edhe kur njerëzit që veprojnë të sjellshëm mund të duken “të rremë”, me siguri pasqyrojnë atë që ata duan të bëjnë të botës, jo atë që ata mendojnë se është në të vërtetë si bota.

6. Pafajësia është një shenjë e dobësisë

Të supozosh se dikush është injorant për jetën vetëm sepse ata tregohen pak naiv është po aq e drejtë sa të supozosh se ti gjithmonë e di se çfarë është më mirë. Me fjalë të tjera, çdo mënyrë e të menduarit ka merita. Shtuar kësaj, paraqitjet mund të mashtrojnë! Vetëm se dikush i pëlqen të jetojë në anën më të ndritshme të jetës, nuk do të thotë se janë gjithçka që dinë.

7. Romancat janë vetëm për përrallat

Shtë e vërtetë që nuk duhet ta bazosh jetën tënde të dashurisë në atë që lexon në librat e tregimeve. Romanca e vërtetë kërkon kohë dhe durim, por mund të jetë e shëndetshme dhe e bukur nëse gjeni dikë që do të punojë me gjërat me ju. Gjithashtu, mbani mend se ka të gjitha llojet e dashurisë po aq të rëndësishme sa romanca që mund të gjendet në miqësi, familje dhe në jetën tuaj shpirtërore – madje edhe të doni veten tuaj është e madhe dhe e nevojshme.

8. Njerëzit nuk ndryshojnë kurrë

Askush nuk është natyrshëm i mirë apo i keq. Ne jemi retroaktivitet të mirë ose të keq për shkak të zgjedhjeve që bëjmë në jetë dhe qëllimeve që fshihen pas tyre.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme