Këto ushqime përmbajnë metale toksike dhe janë të rrezikshme për foshnjet tuaja

Prishtinë | 03 Mar 2023 | 09:35 | Nga Ekonomia Online

Sipas një raporti hulumtues metalet toksike të gjetura në 95 përqind të ushqimeve të foshnjeve mund të dëmtojnë nivelin e inteligjencës.

Hulumtimi është kryer në 168 ushime të foshnjeve duke përfshirë drithërat me oriz për foshnje, kavanoze me perime dhe lëngje.

Nga kërkimi doli se 95 përqind e këtyre ushimeve të testuara përmbanin të paktën një e më shumë metale të rënda toksike, nga të cilat në shkallën më të lartë ishte plumbin me 94 pëe qind, pastaj kadmiumi me 75 për qind, arseniku me 73 për qind dhe merkuri me 32 për qind.

Ushqimet që kishin rrezikun më të lartë për ekspozim ishin ushimet me bazë orizin, pastaj karrotat, patatet e ëmbla dhe lëngjet e frutave.

Të ngjashme