Kivi ndihmon kundër aciditetit në trup

Prishtinë | 03 Kor 2024 | 04:54 | Nga Ekonomia Online

Shumica dërmuese e njerëzve kanë pH të gjakut që është më shumë në anën e acidit, një vlerë që është larg idealit.

PH normale e gjakut qëndron në zonën neutrale deri në një zonë paksa alkaline, ku qelizat funksionojnë më mirë.

Shumë nga ushqimet që konsumojmë, veçanërisht ato që përpunohen kanë aciditet të lartë.

Kjo nuk është e mirë, pasi acidi ndihmon zhvillimin e kancerit dhe ndryshimet negative në lëkurë.

Kivit janë ndër ushqimet më alkaline që ndihmojnë pak nga pak të ‘korrigjohet’ ushqyerja e keqe.

Perimet dhe shumica e frutave gjithashtu ndihmojnë në rivendosjen e pH normale, prandaj sigurohuni që të konsumoni më shumë.

Të ngjashme