Kjo është gënjeshtra më e keqe që mund t’ju thotë partneri juaj

Prishtinë | 27 Jan 2023 | 20:37 | Nga Ekonomia Online

Marrëdhëniet në çift kanë një fazë të fortë kohë pas kohe. Lajmi i mirë është se grindjet e rastit nuk duhet të jenë shqetësuese.

Efektivisht, është mirë që ndonjëherë ta gënjeni partnerin tuaj besojeni ose jo! Por, pabesia financiare mund të jetë gënjeshtra më e keqe që mund të “minojë” seriozisht lidhjen tuaj, ndaj duhet ta shmangni me çdo kusht.

Çfarë është pabesia financiare?

“Mosbesimi financiar ose gënjeshtra ndaj një tjetri të rëndësishëm në lidhje me financat dhe paratë, mund të helmojë një marrëdhënie” , thotë Cary Carbonaro, drejtor administrues i “United Capital”. Asnjëherë nuk duhet t’i thuash këto gënjeshtra në marrëdhënie. “Paraja është një provë lakmuese për marrëdhëniet tuaja. Nëse keni çështje të parave, do të keni çështje të marrëdhënieve”, vijon ajo. Kjo veçanërisht vlen kur fshihni borxhin ose kur keni një llogari të fshehtë bankare.

Për më tepër, një studim i kohëve të fundit nga creditcards.com zbuloi se 12 milion njerëz kanë një llogari të fshehtë bankare ose kartë krediti, të cilën e mbajnë të fshehur nga partneri i tyre. Dhe pabesia financiare ka një ndikim negativ në një marrëdhënie në 75% të rasteve, raportoi sondazhi i Harris.

Thënë kështu, kjo gënjeshtër mund të kapërcehet. Dhe, në të vërtetë, paratë janë një temë për të cilën luftojnë edhe çiftet e lumtura. Nëse seancat e këshillimit për çiftet kanë mbaruar, seancat e këshillimit financiar mund t’ju ndihmojnë seriozisht.

Ju gjithashtu mund të krijoni një plan financiar që ju sjell përfitime ju të dyve dhe familjes suaj. Merrni këto hapa për të përcaktuar qëllimet e parave me partnerin tuaj dhe do të jetoni në paqe dhe harmoni raportin tuaj!

Të ngjashme