Kur nuk mund t’i realizoni pritjet në punë…

Prishtinë | 07 Shk 2023 | 07:13 | Nga Ekonomia Online

Tejkalimi i pritshmërive është një gjë shumë e vështirë për ta bërë vazhdimisht. Mendoj se ne e kemi më mirë të sigurohemi se të paktën i përmbushim ato pritshmëri. Shumica e njerëzve kanë qëllime të mira kur është fjala tek ofrimi i asaj që pritet. Ata bëjnë premtime ose paraqitje të vlerës që do ta ofrojnë. Ata japin premtime me besim të mirë, pa menduar për pasojat të cilat ndodhin kur nuk janë në gjendje t’i realizojnë ato. Në realitet, përmbushja e pritshmërive është mjaftueshëm e vështirë, e lëre më tejkalimi i tyre.

Çfarë prisni?

Arsyeja se pse është kaq e vështirë të përmbushim dhe të tejkalojmë pritshmëritë është sepse ne jemi njerëz. Kjo do të thotë se ne jemi joefikasë dhe statistikisht jo të suksesshëm. Dikur mendoja se përmbushja e pritshmërive kishte të bënte më dëshirën dhe vullnetin e lirë, por kjo nuk është e vërtetë. Ajo që ndodh është se ne premtojmë të ofrojmë vlerë, bëjmë paraqitje të asaj që do të bëjmë dhe përfundojmë duke krijuar një zbrazëti për t’a mbushur. Për shkak të joefikasiteteve tona natyrale dhe mungesës së suksesit statistikor, ne kemi tendenca të provojmë të shesim më shumë se sa kemi për të takuar ose tejkaluar ato pritshmëri. Me këtë mënyrë të të menduarit, ne nuk do të kemi kurrë mjaftueshëm.

Unë provoj të ndryshoj shembullin që të përmbush dhe të tejkaloj pritshmëritë që të mos brengosem për shitjen e tepërt ose gënjeshtrat, si shumica. Mos bieni në kurthin e fajit, turpit dhe arsyetimeve. Jetoni me të vërtetën dhe qëndroni të përgjegjshëm. Ju do të jeni më mirë kështu.

Gjithmonë qëndroni në shërbim

Unë fokusohem vetëm në ofrimin e vlerës dhe të jem në shërbim. Shumë ndërmarrës bëjnë prioritet fitimin e parave mbi gjithçka tjetër, por nëse drejtojmë fokusin tonë në ofrimin e shërbimeve dhe të ndihmojmë njëri tjetrin, ne mund të kuptojmë se ka mjaftueshëm gjithçka për të gjithë. Kur e bëjmë këtë, ne jetojmë më afër të vërtetës, dhe lëmë atë zbrazëti, jo që t’a mbushim, por që universi t’a mbushë. Dhe gjëja më e mrekullueshme është se ndryshe nga njerëzit të cilët janë të prirur ndaj gabimeve, universi është i saktë. Kur jemi nën shërbim dhe ofrojmë vlerë pa asnjë pritshmëri, përfaqësim ose premtime, universi na ofron atë që ua kemi dhënë të tjerëve. Fuqia e universit është ajo që na jep thënie të mrekullueshme si, Sa më shumë që jepni, aq më shumë do të merrni, ose, Çfarëdo që jap, pranoj 10 herë më shumë se aq.

Tejkaloni pritshmëritë tuaja

Ne duhet të tejkalojmë pritshmëritë tona duke ofruar vlerë dhe duke qenë nën shërbim. Ndani veten nga rezultati dhe mos u brengosni për premtimet, shitjen e tepër ose gënjeshtrat. E vërteta gjithmonë do të vijë në një mënyrë ose tjetër. Ndaloni së koncentruari në para dhe filloni të jeni nën shërbim dhe t’ia jepni veten të tjerëve. Paraja do të vijë në fund. Besoni universit dhe gjithçka do ju vijë shpejtë. Kështu tejkaloni edhe pritshmëritë tuaja!

Të ngjashme