Koronavirusi qëndron në rroba deri në 3 ditë, ky material paraqet rrezikun më të madh

Prishtinë | 28 Shk 2021 | 16:22 | Nga Ekonomia Online

Shkencëtarët kanë zbuluar se viruset e ngjashëm me llojin që shkakton sëmundjen Covid-19 mund të mbijetojnë deri në tri ditë në pëlhura të veshura zakonisht.

Një studim nga Universiteti i de-Montfort në Leicester testoi koronavirusin në poliester, një përzierje poliesteri dhe pambuku dhe 100% pambuk.

Rezultatet tregojnë se poliesteri paraqet rrezikun më të madh. Mikrobiologia Katie Laird, e cila drejtoi studimin, tha se materialet, të cilat përdoren zakonisht në uniformat shëndetësore, përbëjnë një rrezik transmetimi.

Në studim, pikat e virusit të shtuara në inde u studiuan dhe shkencëtarët më pas monitoruan stabilitetin e virusit në secilin material për 72 orë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme