Meditimi ju ndihmon ta luftoni depresionin

Prishtinë | 16 Mar 2023 | 22:17 | Nga Ekonomia Online

Praktikat e lashta të meditimit që janë përdorur për shekuj në Indi dhe Kinë, tani përdoren për trajtimin i depresionit.

Disa nga llojet e meditimeve kërkojnë gjendje të lartë të vetëdijesimit.

Dr. Robert Schwartz dhe se vetëdijesimi i rritur mund të ketë shumë përfitime për njerëzit me depresion dhe ankth.

“Ka një ndjenjë të fortë në fushën e neuroscience dhe në fushën e psikologjisë që meditimi dhe praktikat meditative mund të ndryshojnë fiziologjinë e trurit”, thotë Dr. Schwartz.

Disa lloje të meditimit që rekomandohen janë këto:

Meditimi “Mindfulness” (cilësinë ose gjendjen e të qenit i vetëdijshëm për diçka)

Terapitë njohëse që bazohen në mendje

Meditimi i ndërgjegjësimit

Meditim transcendent

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme