Ministri i Mbrojtjes i Italisë vjen në Kosovë

Prishtinë | 29 Mar 2024 | 09:26 | Nga Ekonomia Online

Ministri italian i Mbrojtjes, Guido Crosetto, do të qëndrojë në Kosovë gjatë ditës së sotme.

Njoftimi u bë publik nga ministria e Mbrojtjes e Italisë, ku u tha se kreu i këtij dikasteri do të vizitojë ushtarët italianë në kuadër të KFOR-it për të festuar të Premten e Madhe.

“Po nisem për Kosovë për të kaluare të Premten e Madhe me ushtrinë tonë. Atyre u sjell përshëndetjet dhe afërsinë mirënjohëse të shtetit dhe italianëve. Është gjithashtu një mundësi e çmuar për takime të rëndësishme institucionale”, tha ministri i Mbrojtjes, Guido Crosetto.

Ministri Crosetto ka vizituar Kosovën edhe në nëntorin e vitit 2022, i cili po e shoqëronte zëvendëskryeministrin italian, Antonio Tajanin.

E Premtja e Madhe e Pashkëve, apo Dita e dytë e Treditëshit të Pashkëve, është festë krishtere që kremton Liturgjinë e mundimeve e të vdekjes së Jezu Krishtit mbi Kryq.

Të ngjashme