Mungesa adekuate e gjumit sjell e rritë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit

Prishtinë | 09 Maj 2023 | 23:45 | Nga Ekonomia Online

Udhëzimet shëndetësore thonë se njerëzve u duhen shtatë deri në nëntë orë gjumë çdo natë.

Por, shumica e të rriturve kanë probleme me gjumin dhe një pjesë e madhe e tyre bëjnë vetëm pesë orë gjumë çdo natë.

Rreth 31 për qind e të rriturve vuajë nga pagjumësia, ndërsa 48 për qind thonë se nuk bëjnë mjaftueshëm gjumë.

Përveç se pagjumësia sjell lodhje konstante, njerëzit të cilët rregullisht nuk bëjnë gjumë kualitativ janë gjithashtu më të rrezikuar nga obeziteti, sëmundjet e zemrës dhe diabeti.

Mungesa e gjumit mund të sjell efekte negative edhe në shëndetin mendor.

Nëse jeni në mesin e personave që kanë probleme të tilla, keni parasysh se ditëve të sotme ekzistojnë shumë metoda të cilat ju ndihmojnë t’i tejkaloni këto probleme. 

Të ngjashme