Murati në Armeni, takohet me homologun e tij

Prishtinë | 15 Maj 2024 | 10:52 | Nga Ekonomia Online

Gjatë qëndrimit në Armeni ku po merr pjesë në takimet vjetore të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati u prit sot në takim nga ministri i Financave të Armenisë, Vahe Hovhannisyan.

Përgjatë këtij takimi, dy ministrat diskutuan për mundësitë e bashkëpunimit ekonomik dhe thellimin e raporteve marrë parasysh ngjashmëritë mes të dyja vendeve. U diskutua edhe për mundësinë e organizimit të vizitave të ndërsjella të delegacioneve biznesore.

Gjithashtu, Ministri Murati shfrytëzoi rastin të falenderojë Ministrin Hovhannisyan për mbështetjen e ofruar nga Armenia në procesin e anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës.

Në përfundim të takimit, palët u dakorduan për thellim të bashkëpunimit në procesin e reformave përmes shkëmbimit të njohurive dhe praktikave më të mira të të dyja vendeve.

Të ngjashme