Ambasadori Walker i kënaqur me avancimin e komuniteteve pakicë

Prishtinë | 11 Jan 2017 | 14:07 | Nga

Zëvendësministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Qazim Rrahmani, u takua sot me ambasadorin William Walker, i cili po qëndron për një vizitë në Kosovë.

Me këtë rast Rrahmani e falënderoi ambasadorin Walker për kontributin e madh që ai ka dhënë për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.

Ai po ashtu e njoftoi atë me gjendjen e pakicave kombëtare si dhe projektet e MPMS-së, përfshirë edhe ato që do të implementohen në të ardhmen, të cilat do të fokusohen në përmirësimine mirëqenies sociale të pakicave.

Rrahmani ka theksuar se pozicioni i pakicave në Kosovë është mjaft i avancuar dhe për këtë është garancë shteti i Kosovës, Kushtetuta e saj dhe ligjet në fuqi, të cilat janë në harmoni të plotë me ligjet më të avancuara të botës demokratike dhe BE-së.

Ambasadori Walker, është shprehur i kënaqur me informimin dhe gjendjen e avancuar të komuniteteve në Kosovë.

Ai ka falënderuar Rrahmanin për pritjen, duke e inkurajuar atë, që të punojë sa më shumë për të drejtat e pakicave në Kosovë. Me këtë rast ambasadori Walker i ofroi atij bashkëpunim të ngushtë si një mik i Kosovës, duke shprehur dëshirën që Kosova të jetë një shtet i zhvilluar dhe i mundësive të barabarta për të gjithë, në realizimin e të drejtave të tyre.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme