Albi Kurti erdhi në pushtet nga gabimet e të tjerëve, por nuk diti ta mbajë

Prishtinë | 29 Maj 2020 | 12:06 | Nga Blerim Latifi

Ardhja në pushtet dhe qëndrimi në pushtet janë dy gjëra të ndryshme.

E para, rëndom, vjen nga gabimet e të tjerëve. E dyta, rëndom, varet nga mend e tua.

Albin Kurtin e sollën në pushtet gabimet e të tjerëve, por ai nuk diti ta mbajë atë.

Në mungesë të përvojës në pushtet, me besim të tepruar në intelektin e tij, dhe i rrethuar nga njerëz arrogantë e të padijshëm, ai e humbi shansin e tij kryesor për të qenë pjesë vendimtare në historinë e papërfunduar të lirisë së Kosovës.

Rotacioni i pushtetit, që rrjedh nga aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese, nuk mund të pengohet me mjete jodemokratike. Do të ishte gabim fatal nëse do të tentohej një gjë e tillë.

Si për Kurtin, ashtu edhe për vendin. Në rrethanat e reja politike, që janë krijuar nga mbrëmë, Kurtit i mbetet edhe një shpresë e vetme, shpresa se pushtetarët e rinj do të jenë aq të marrë sa t’i përsërisin gabimet e tyre të vjetra, të cilat kanë të bëjnë me keqqeverisjen, nepotizmin, klientelizmin dhe korrupsionin e shfrenuar.

Nëse ata nuk i përsërisin ato gabime, ylli politik i Kurtit do të humbas shumë nga shkëlqimi i tij. Ndoshta në mënyrë të pakthyeshme!

Të ngjashme