Kompanitë private po i largojnë punëtorët nga puna, do të mbahen me sadaka të Kurtit e Muratit

Prishtinë | 03 Gus 2022 | 18:06 | Nga Ilir Mirena

Dje e sot, u informova për tri kompani private që po i largojnë punëtorët nga puna – arsyeja, ambient tepër i vështirë i të bërit biznes.

Njëri prej tyre, më tregoi per 27 punëtorë që po i çon te shpija, dhe u ka hyeë procedurave të shuarjes se kompanisë. Njëje tjetër biznesmen sot na tregoi qe eshte detyru me i largu 170 punëtorë, ndërsa një fabrikë rrobaqepësie po ashtu qenka në proces të mbylljes, me 220 të punësuar, kryesisht gra.

Pra, do të jenë 417 të punësuar më pak, 417 familje me një të punësuar më pak.

Por, ka shpresë. Të gjithë këta do t’ngopen me sadaka e vitra t’mjerimit prej Albin Kurtit e Hekuran Muratit.

Të ngjashme