Papa mesazh për prindërit: Mbështesni fëmijët tuaj nëse janë homoseksualë

Prishtinë | 26 Jan 2022 | 19:09 | Nga Ekonomia Online

Papa Françesku doli me një thirrje të veçantë. Kreu i Vatikanit u kërkoi prindërve të fëmijëve homoseksualë që të mos i përbuzin apo dënojnë ata, por t’u ofrojnë mbështetje. Komentet e tij erdhën gjatë audiencës së përjavshme në referencë të vështirësive me të cilat përballen disa prindër.

 “Prindërit që shohin orientim seksual ndryshe tek fëmijët e tyre dhe si të përballen me një fenomen të tillë, duhet t’i shoqërojnë fëmijët dhe jo të fshihen pas një qëndrimi dënues”, deklaroi kreu i Kishës Katolike.

Papa Françesku më herët tha se homoseksualët kanë të drejtë të pranohetn nga familjet si fëmijë dhe vëllezër e motra.

Ati i Shenjtë shtoi se derisa Kisha nuk mund të pranojë martesa të së njëjtës gjini, mund të mbështesë ligje të bashkimeve familjare me synim që partnerët homoseksualë të kenë të drejta të përbashkëta në fushën e pensioneve dhe përkujdesjes shëndetësore dhe në rastet e trashëgimisë. Vitin e kaluar, zyra doktrinore e Vatikanit lëshoi ​​një dokument që thoshte se priftërinjtë katolikë nuk mund të bekojnë çiftet e së njëjtës gjini, një vendim që zhgënjeu shumë katolikët homoseksualë.

papa 1024x553

Në disa vende, si Shtetet e Bashkuara dhe Gjermania, famullitë dhe priftërinjtë kishin filluar të bekonin bashkimet brenda së njëjtës gjini në vend të martesës dhe ka pasur thirrje që peshkopët t’i institucionalizojnë de fakto këto.

Konservatorët në Kishën prej 1.3 miliardë anëtarësh kanë thënë se Papa, i cili u ka dërguar nota vlerësimi priftërinjve dhe murgeshave që u shërbejnë katolikëve homoseksualë, po jep sinjale të përziera mbi homoseksualitetin, duke hutuar disa nga besimtarët.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme