Pas 3 vitesh hiqet detyrimi i mbajtjes së maskës

Prishtinë | 04 Shk 2023 | 11:39 | Nga Ekonomia Online

Pas tre vitesh detyrim për të mbajtur maskën ​​në transportin urban në Gjermani, duke nisur nga data 2 shkurt ato nuk janë më të detyrueshme, por do të mbahen vetëm në institucionet shëndetësore.

Në autobusë dhe trena në Gjermani nuk është më e detyrueshme mbajtja e maskës kundër virusit Corona, kjo vjen pas heqjes së maskave në avionë.

Pasagjerëve që përdorin transportin publik nuk do t’u kërkohet më të mbajnë maska ​​​​për t’u mbrojtur nga Covid-19. Kërkesa për maska ​​në trenat dhe autobusët në distanca të gjata gjithashtu po hiqet.Vendimi vjen pas thirrjeve dhe ankesave nga disa liderë politikë për të hequr mandatin. Gjermania hoqi rregullat që kërkonin që pasagjerët e linjave ajrore të mbajnë maska ​​në fluturime në fillim të tetorit.
Deutsche Bahn, shërbimi hekurudhor kombëtar i Gjermanisë, i kishte bërë thirrje qeverisë të heqë kërkesën për maska, duke argumentuar se maskat duhet të jenë vullnetare në trena pasi ato tashmë janë në avion. Pas 2 shkurtit, kërkesat federale të maskave të Gjermanisë do të zbatohen vetëm për klinikat, shtëpitë e pleqve, praktikat mjekësore dhe objektet e tjera shëndetësore.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme