Policia në Parlamentin Europian, dyshime për ndërhyrje të mundshme ruse

Prishtinë | 29 Maj 2024 | 13:11 | Nga Ekonomia Online

Zyra e prokurorit federal të Belgjikës ka thënë se policia kreu kontrolle në rezidencën e një punonjësi të Parlamentit Europian dhe në zyrën e tij në ndërtesën e parlamentit në Bruksel për ndërhyrje të mundshme ruse.

Prokurorët thanë në deklaratë se zyra e të dyshuarit në Strasburg, ku ndodhet selia e parlamentit të BE-së në Francë, u kontrollua gjithashtu, raporton Associated Press.


“Kërkimet janë pjesë e një rasti të ndërhyrjes, korrupsionit pasiv dhe anëtarësimit në një organizatë kriminale dhe ka të bëjë me indikacionet e ndërhyrjes ruse, ku anëtarët e Parlamentit Europian janë afruar dhe paguar për ta promovuar propagandën ruse përmes faqes së lajmeve”, thanë prokurorët.

Prokurorët thanë se besojnë se punonjësi “luajti një rol të rëndësishëm në këtë”.

Të ngjashme