Misioni i pamundur i Bahtirit

Prishtinë | 13 Dhj 2018 | 08:11 | Nga Ekonomia Online

Dy javë pasi Kuvendi Komunal votoi unanimisht për bashkimin e Mitrovicës iniciativa e kryetarit Agim Bahtiri ka mbetur vetëm në letër.

Madje këtij të fundit për këtë iniciativë nuk i është përgjigjur as Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal.

Derisa Bahtiri për gazetën “Zëri” shprehet i bindur për jetësimin e iniciativës së tij, deputetë të Kuvendit të Kosovës thonë se ky është një mision i pamundur, pasi që është kompetencë e nivelit qendror dhe jo e atij lokal.

Përndryshe, më 30 nëntor 2018 Kuvendi Komunal i Mitrovicës së Jugut votoi unanimisht pro iniciativës së kryetarit të kësaj komune Agim Bahtirit për bashkimin e Mitrovicës.

Në rezolutën e votuar të Kuvendit të Mitrovicës i propozohej Qeverisë së Kosovës që të ndryshojë Ligjin për Kufijtë Administrativë. Duke shfuqizuar vendimin e marrë të vitit 2007 për ndarjen e Mitrovicës, sipas Bahtirit, do të ndryshohej Ligji për Kufijtë Administrativë e rrjedhimisht të bashkoheshin edhe dy pjesët e qytetit të Mitrovicës.

Por nisma e Agim Bahtirit ka hasur në pengesën e parë të patejkalueshme e që është ligji. Sipas Nenit të Ligjit për Kufijtë Administrativë, një nismë për ndryshimin territorial të kufijve të komunave mund të merret vetëm nga presidenti, nga kryeministri, nga 6 deputetë ose edhe nga 10 mijë nënshkrime të qytetarëve.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme