Selmanaj: Kosova me Kushtetutë është shtet laik, kushdo që e cenon këtë normë e cenon demokracinë

Prishtinë | 12 Gus 2022 | 11:33 | Nga Ekonomia Online

Deputeti i LDK-së, Driton Selmanaj, është shprehur kundër lejimit të shamisë për vajzat e mitura në shkolla publike.

Selmanaj ka shkruar për Nenin 8 të Kushtetutës së Kosovës ku thuhet se Kosova është shtet laik.

Ai ka thënë se kushdo që e cenon këtë normë kushtetuese ka cenuar themelet e demokracisë.

“Kushtetuta e Republikës së Kosovës:  Neni 8 [Shteti Laik] Republika e Kosovës është shtet laik dhe neutral në çështje të besimeve fetare. Kushdo që me injorancë apo qëllime tjera perfide cenon këtë normë kushtetuese, atëherë ka cenuar themelet e Demokracisë Kushtetuese të vendit tone”, ka shkruar ai.

Të ngjashme