Vulin i dyshuari kryesor për krimet në “shtëpinë e tmerrit” në Serbi

Prishtinë | 26 Kor 2021 | 19:30 | Nga Ekonomia Online

Ministri i Mbrojtjes ne Serbi, Aleksandar Vulin dyshohet se është i përfshirë në krimin më të madh në Serbi, dyshohet se ai zgjodhi shtëpinë e tmerrit ku u kryem masakrat dhe likuidimet më të mëdha.

Kështu thuhet në dëshminë të cilën thuhet se e ka siguruar një medium serb.

Stacioni televiziv serb Newsmax Adria ka siguruar dëshminë e Marko Miljkoviç ‘Butcher’, bashkëpunëtori kryesor i udhëheqësit të dyshuar të klanit kriminal Veljko Belivuk aka Veljko Nevolja, i cili pretendon se ishte takuar me Ministrin e Brendshëm Aleksandar Vulin.

Në dëshminë e tij, Miljković tha se Vulin zgjodhi vetë shtëpinë në Ritopek, ku klani Belivuk-Miljković kreu numrin më të madh të likuidimeve, transmeton Nova.rs.

Miljković, ndër të tjera, thotë se ai nuk kreu ndonjë vepër penale për të cilën akuzohet, dhe ashtu si vetë Veljko Belivuk, ai vendosi të tregojë për lidhjet e tij me majat e shtetit.

Në fillim të deklaratës së tij, ai deklaroi se ishte takuar me Ministrin e Policisë, Aleksandar Vulin, përmes gjyshit të tij Svetozar Vujačić, i cili është këshilltar i Ministrit.

“Në vjeshtën e vitit 2019, unë takova Aleksandar Vulin në klubin gotik, i cili është një klub nate në rrugën Karađorđeva… Pastaj Vulin më sugjeroi që t’i gjeja një” kuti “jashtë Beogradit për një periudhë të caktuar kohe për nevojat e tyre,” tha Miljkovic në deklaratën e tij.

Të ngjashme