Qeveria partner në reformimin dhe avancimin e sektorit të ujërave

Prishtinë | 04 Nën 2016 | 14:47 | Nga

Qeveria e Kosovës është partner i vazhdueshëm në reformimin dhe avancimin e sektorit të ujërave. Deri më tani për këtë sektor nga vitin 2000 janë dhënë 315 milionë euro, investime të përgjithshme, kështu ka deklaruar zëvendësministrja e Zhvillimit Ekonomik, Besa Zogaj Gashi, në Konferencën dhe Ekspozitën e përbashkët Ballkanike me temë “Uji dhe Punësimi”, organizuar nga SHUKALB dhe SHUKOS që po mbahet në Tiranë.

Me këtë rast zëvendësministrja Zogaj Gashi, ka pohuar se sektori i ujit tashmë mund të quhet si një histori suksesi duke iu referuar indikatorëve, të cilët flasin për mbulueshmëri me ujë të pijshëm deri në 85 për qind.

“ Sektori i ujit është histori suksesi, sepse pothuajse të gjithë indikatoret e performacës nëpër vite kanë shënuar rritje dhe përmirësim të shërbimeve, inkasimit si dhe organizimit të kompanive në nivel regjional “, ka thënë Zogaj Gashi.

Ajo ka përkujtuar se Qeveria e Republikës së Kosovës poashtu është e përkushtuar në implementimin e Strategjisë Kombëtare për Zhvilim Ekonomik 2016-2022, në të cilën energjia,bujqësia, minierat, janë sektorë prioritar përfshirë edhe përkushtimin në sektorin e ujit duke e mbështetur në vazhdimësi.

“ Tani më janë konsoliduar strukturat menaxhuese të gjitha kompanive regjionale të ujërave dhe kërkohet nga to që të rrisin indikatorët e performacës dhe zhvillimin e strategjive për resurse njerëzore me të cilat avancojnë sektorin” tha Zogaj Gashi.

Ajo me tutje po ashtu ka bërë të ditur se tashmë Programi i Ujit të Danubit, i cili po punohet me akterët e Kosovës pranon organizimin dhe reformat e sektorit të ujit të Kosovës, ku e vlerëson Kosovën si më të mirën në rajon në kuptim të qëndrueshmërisë së sektorit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme