Qeveria shkarkon Bordin e “Trepçës”, emëron një të përkohshëm

Prishtinë | 27 Sht 2023 | 12:13 | Nga Ekonomia Online Shkarko Videon HD

Për ta shkarkuar videon ju lutem kyçuni ose regjistroni një llogari të re!

| Regjistrohu

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur të mërkurën ka shkarkuar Bordin mbikëqyrës të ndërmarrjes “Trepça”.

Ministrja e Ekonomisë, Artanë Rizvanolli ka treguar disa nga arsyet që kanë quar në shkarkimin e këtij Bordi.

Kryesues e Bordit të Përkohshëm është emëruar Rrezarta Pllana, ndërsa anëtarë janë emëruar Alban Krasniqi, Merita Beqiri-Gashi dhe Dragisha Kërstoviq.

“Bordi mbikëqyrës i ndërmarrjes ‘Trepça’ është emëruar më vendim të Qeverisë më 2 shkurt të vitit 2022, më 20 shtat 2023 kanë dhënë dorëheqje 2 anëtarë, pra kanë mbetur vetëm 3 anëtarë, që do të thotë se Bordi është jofunskional. Në kuadër të funksionit të vet monitorues, Njësia për politika dhe monitorim të ndërmarrjeve publike, ka gjetur se Bordi mbikëqyrës, përkatësish Komisioni i auditimit i ndërmarrjes ka kryer këto veprime ose mosveprime: nuk ka miratuar strategjinë zhvillimore të ndërmarrjes, nuk ka miratuar rregullore për kompensimin e punëtoreve në përputhje me realizimin e planit të prodhimit dhe të të hyrave, që gjë nevojitet për të nxitur punëtoret me shpërblime për tejkalim të planit dhe për të shmangur detyrimet e papërballueshme për pagat në rastet kur plani i prodhimit nuk realizon të harta e nevojshme”, është shprehur Rizvanolli.

Të ngjashme