Rëndësia e gjëndrës tiroide

Prishtinë | 11 Dhj 2022 | 15:06 | Nga Ekonomia Online

Rëndësia e gjëndrës tiroide është e jashtëzakonshme, kjo pasi që është edhe gjëndra më e madhe në sistemin endokrin.

Mungesa apo tepria e jodit mund të shkaktojë komplikime në gjëndrën tiroide.

Nëse këto komplikime të gjëndrës tiroide nuk shërohen më kohë mund ë qojnë deri në probleme të tjera serioze.

Simptomat e pacientit me mungesë të jodit janë lodhja, gjumi i tepërt, kapsllëk, lëkurë të thatë etj.

Ndërsa simptomat e pacientit me tepricë të jodit janë energjia e tepërt, ecin dhe flasin shpejt, djers të shumta etj.

Për ta diagnostifikuara këtë sëmundje nevojiten ekzaminime të thjeshta si ekografi, analiza hormonale, elastografi etj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme